top of page
  • Kåre Johan Røinås

Hvor bør du dra på Norgesferie med bobilen, når «alle» skal til Lofoten?

Oppdatert: 17. mar. 2022

I år som i fjor blir det Norgesferie på de aller fleste av oss. Mange tar til landeveien, med bobil eller van, og ønsker å oppleve Nordens perler på rekke og rad langs vår lange kystlinje. Men når «alle» skal på tur i eget land, kan det fort bli folksomt rundt de mest populære attraksjonene. Her er fire steder du kanskje ikke visste du ville besøke, før nå.En bybobil leid av Campr for å nyte den flotte naturen i Nord-Norge
Parker hvor som helst! Foto: Andy Johansen


En bobil gir deg friheten til å pakke sammen det du og familien trenger, og legge ut på eventyr nesten når og hvor du vil. Dersom du har lyst til å teste bobileventyret i år, er du nok ikke alene om tanken. Det har faktisk blitt dobbelt så mange norskregistrerte bobiler i Norge de siste ti årene, ifølge statistikk fra Statistisk Sentralbyrå. Ved inngangen av 2020 var det over 50.000 registrerte bobiler her i landet, og tallet stiger fortsatt.

Lyst til å kaste deg på trenden, og teste ut en bobilferie? Eller har du allerede fått bobilbasillen? Da er det bare å sette seg bak rattet, og plotte inn en av disse destinasjonene i bilens GPS-system. For når «alle» skal til Lofoten, kan det være lurt å se etter mindre folksomme områder. Og her er fire av dem.


Hvorfor dra til Lofoten når du kan dra til Ofoten?

Vi har ikke kun valgt å trekke frem Ofoten fordi det morsomt nok rimer på Lofoten, men fordi området er spektakulært – og et godt valg for aktive familie- eller venneturer. Ofoten er også mindre folksomt enn Lofoten om dagen, selv om stedet i Narvik-regionen har like mye å tilby. Her kan du sykle over Reinnsfjellet, teste ut fart og moro med terrengsykler, prøve deg på Rallarveien eller teste ut downhillsykling i Narvikfjellet.

Hvis du foretrekker å bruke bena til å gå fremfor å tråkke på pedaler, er det enormt mange turmuligheter i Ofoten. Det arktiske området tilbyr aktiviteter for store og små hele året. Alt fra fjellklatring, jakt og fiske, overnattinger i lavvo, nydelige båtturer, nordsamisk kulturopplevelser og mye mer. Kjør opp langs kysten, eller innlandet, stopp på veien hvis du kommer sørfra og nyt naturen het til du nesten når toppen av verden i Narvik.


Italiaturen på vent i år også? Test ut en norsk vingård!


Vindruer i sin prakt
Å oppleve vingård med bobil fungerer perfekt!

Selv om Norge er et vakkert land, skal vi ikke legge skjul på at vi også savner turer til varmere strøk, god mat, vin og annerledes kultur. Er du en av de som har litt kjærlighetssorg over å nok en gang måtte utsette Italia- eller Frankriketuren? Hvorfor ikke teste ut en norsk vingård i år, for å smake på følelsen av sydligere strøk i eget hjemland?

I Nes på Romerike har Lill og Odd kjøpt en gammel vingård som ligger midt i den frodige fruktbygda i Gvarv, også kjent som Norges eplehovedstad. Her finner du Lerkeåsa vingård. Kommer du fra hovedstaden trenger du faktisk ikke kjøre mer enn to korte timer. Når du er vel fremme kan du for eksempel parkere på Teksten camping, som ligger på et idyllisk gårdstun, omringet av bjørketrær ved Gvarv-elva. Her er det nok å finne på for både voksne og barn. Hvis dere plutselig ønsker en annen type overnatting, har også vingården sjarmerende hytter, hus og til og med vintønner du kan bo i. Hva passer vel bedre etter en lang dag på tur langs norske vinranker, med magen full av god lokalprodusert vin og mat?

Parker bobilen og gå deg vill i en av landets vakreste nasjonalparker

I Norge finnes det per i dag 47 nasjonalparker, og midt mellom nord og sør ligger Børgefjell nasjonalpark. Dette er et høyfjellsområde i grenseområdet mellom Nordland, Nord-Trøndelag og Sverige. Nasjonalparken har blitt beskrevet som et tur-eldorado, som bør oppdages av flere. Tar du turen til Børgefjell, vil du oppdage høye tinder, vakre fossefall, dype innsjøer og vidstrakte fjellvidder. Dette er stedet for deg som liker å gå din egen vei, enten med et telt i sekken, eller kun en sovepose for å sove under stjernene. Planlegger du en tur hit, er det nok lurt å ta med minst en av de to tingene, da området nesten ikke har merkede stier – og det er langt mellom hyttene. Fester du fiskestanga på ryggsekken, er det også store sjanser for at du får fersk og egenfanget frokost, lunsj eller middag.

For å komme til Børgefjell, kan du benytte flere innfallsporter. Da området er elsket av fastboende og besøkende, er det viktig å ta hensyn, og parkere et sted man ikke er til sjenanse for noen. Havna i Namsvatn er å regne som en av hovedinnfallsportene til Børgefjell, og har parkeringsplasser, sanitærbygg, utleiehytter og en småbåthavn. For en uke trenger du ikke betale mer enn 500 kroner for å stå her med bobilen.

Omfavn regnet ved Ålfotbreen

Noen hater at norske somre alt for raskt regner bort, men er man forberedt på en fuktig sommer, vil magien i regntung natur faktisk fremstå forlokkende og trolsk for mange. Spesielt hvis man begir seg ut på tur til Ålfotbreen, et landskapsvernområde som omfatter et av de mest nedbørsrike områdene i Norge. Her finner du også de vestligste og mest havpåvirkede isbreene i landet vårt. Dette er et helt unikt sted, hvor geologiske prosesser i flere hundre millioner år har formet en isbre og et landskap som kan ta pusten fra deg. Her venter uforglemmelige naturopplevelser, men terreng, vær og klima i høyfjellet kan være utfordrende – så du bør være vant til tyngre turer hvis du vil bryne deg på Ålfotbreen.

Det finnes mange innfallsporter til området, og Ålfotbreen er lett tilgjengelig fra både E39, Rv5, Fv615 og Fv614, via bygdeveier og private veier – til de mange parkeringsområdene i nærheten. Vil du bli en stund, og oppleve hva plassen har å by på, finnes det også samtlige campingplasser å velge mellom. En av de som ligger nærmest isbreen, er Gloppen Camping, hvor du kan nyte ro og idyll ved Gloppenfjorden, før du begir deg ut på en tyngre tur i fascinerende terreng.


Med bobil fra Campr kan man på kloss hold oppleve utrolig natur!
Ålfotbreen med sin spektakulære form


Test ut bobildrømmen

Lyst til å teste ut bobildrømmen før du eventuelt velger å bidra til det voksende antallet norskregistrerte bobiler her til lands? Hvorfor ikke leie en bobil gjennom campr.no? Her finner du bobilenes Airbnb, og du kan enkelt navigere deg frem til ledige bobiler når du skal på tur. Bestiller du en bobil gjennom campr.no, får du også gratis veihjelp, inkludert forsikring, kundeservice 24 timer i døgnet og eksklusive fordeler.

Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg gjerne videre.


90 visninger

Siste innlegg

Se alle

תגובות


bottom of page